Eπιστροφή στην κορυφή

Μαρτυρίες πελατών

 Ύστερα από τη σύσταση ενός καλού μου φίλου και πελάτη της  Activus, αποφάσισα να αναλάβει η εν λόγω εταιρεία την ετήσια συντήρηση και την τηλεπαρακολούθησή των δύο φ/β μου σταθμών στα Λεύκτρα Βοιωτίας (εγκατεστημένης ισχύος 100kW ο καθένας). Μετά από λίγο καιρό δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να κάνω το ίδιο και για το έργο μου στον Βόλο ισχύος 500kW και αυτό γιατί φάνηκαν περισσότερο συνεπείς και οργανωμένοι από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η διαρκής ενημέρωση που είχα από το τμήμα service της Activus (είτε με τη μορφή μηνιαίων reports είτε μέσω της άμεσης τηλεφωνικής μας συνομιλίας )  σχετικά με την πορεία των εγκαταστάσεων στα Λεύκτρα με έκανε να νιώσω σιγουριά από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσω χρόνο στην επαγγελματική μου ζωή καθώς η κατάσταση των πάρκων με απασχολούσε όλο και λιγότερο.

Σε αυτές τις αναφορές, μου απέδειξαν ότι τα πάρκα μου, μετά τον έναν και πλέον χρόνο λειτουργίας τους, χρειαζόντουσαν κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις. Επειδή η απόδοση των πάρκων μου ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από την εκτίμηση που έδινε η θεωρητική μελέτη από το πρόγραμμα PVSYST, πίστευα ότι όλα λειτουργούσαν καλά. Αυτό, μέχρι που μου έστειλαν φωτογραφίες από 1 καμμένο πλαίσιο και άλλα 3 προβληματικά που τα βρήκαν κατά την πρώτη επίσκεψή τους με χρήση της θερμοκάμερας, τα οποία δεν ξέρω ακριβώς πόσο καιρό ήταν έτσι και υπολειτουργούσαν.

Η αλλαγή αυτή συνετέλεσε πιστεύω, μαζί και με τον καθαρισμό των πλαισίων με απιονισμένο νερό δύο φορές τον χρόνο, στην αρκετά αισθητή αύξηση της απόδοσης κατά τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους , ίσης περίπου με 4.568 €  συνολικά απ’ότι φάνηκε στην τηλεμετρία. Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης για τα δύο πάρκα ‘’βγήκε’’ και με το παραπάνω από τις επεμβάσεις της Activus.   

Τον περασμένο χειμώνα αποφάσισα να μην αγοράσω πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας του υψηλού κόστους του. Δοκίμασα κάποιες οικονομικές συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα αλλά δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος. Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω εναλλακτικές λύσεις, και αυτή τη φορά απευθύνθηκα σε κάποιον ειδικό. Κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης με τους μηχανικούς της Activus στα γραφεία της εταιρείας για τις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, κατέληξα στην αγορά ενός ολοκληρωμένου συστήματος βιομάζας. Η εγκατάσταση του νέου συστήματος έγινε άμεσα παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου, και με απόλυτο επαγγελματισμό. Οι μηχανικοί της Activus ήταν πλήρως κατατοπιστικοί και ενημερωμένοι, και μπορώ να πω ότι έμαθα πολλά  πάνω στο θέμα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή μου.

Διαθέτοντας μια εξοχική κατοικία στο Πήλιο, και σε απομακρυσμένο σημείο από το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, ενημερώθηκα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι το κόστος σύνδεσης θα ξεπερνούσε τις 40.000,00 €. Λόγω του ότι ήταν η μοναδική κατοικία στο συγκριμένο σημείο έπρεπε να επιβαρυνθώ όλο το κόστος των Όρων Δικτύου. Ως εκ τούτου μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς, κατέληξα στην εταιρεία Activus για μια μελέτη, αγορά και τοποθέτηση ενός αυτόνομου συστήματος. Οι απαιτήσεις της εγκατάστασης ήταν πολλές και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος, λαμβάνοντας υπ’ όψη και την παραμικρή λεπτομέρεια (δηλαδή φορτίο) στην οικία. Οι υπεύθυνοι μηχανικοί μελέτησαν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, κάτι το οποίο μου έκανε μεγάλη εντύπωση, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην κάθε λεπτομέρεια. Μπορώ να πω ότι έμαθα αρκετά από εκείνους, για την ενέργεια και τις καταναλώσεις καθώς και «μικρά μυστικά» εξοικονόμησης ενέργειας με αποτέλεσμα το κόστος του συστήματος να βγει πολύ οικονομικότερο από ότι είχα διαβάσει και ακούσει στην αγορά. Έτσι αποφάσισα να κάνω την εγκατάσταση με την Activus, και εκ των πραγμάτων έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τους ηλεκτρολόγους κατά την εγκατάσταση. Πρόσεξαν όλες τις λεπτομέρειες και με ενημέρωναν πλήρως αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο για τις λειτουργιές και τον τρόπο χρήσης του «σταθμού παραγωγής».

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία που είχαμε, και πραγματικά σε κάθε ενδιαφερόμενο συστήνω την εταιρεία σας καθώς γνωρίζω εκ πείρας ότι θα μείνουν ευχαριστημένοι. 

Υπήρχε τρομερή πίεση χρόνου για να μην χάσουμε την ταρίφα του έργου! Το έργο μου ήταν 1ΜW σε βιομηχανική στέγη, που σήμαινε πως αν χάναμε την ταρίφα το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο. Παρ' όλα αυτά η ομάδα της Activus με έκανε να νιώσω ασφάλεια από την αρχή και ευτυχώς αποδείχτηκε στην πορεία πως είχαν δίκιο αφού συνδέσαμε το έργο στο δίκτυο on-time! Από ότι φάνηκε η Activus διαθέτει και την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται για όλη την επικοινωνία με τον Διαχειριστή Δικτύου.
 

Σελίδες